Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? BBP'nin kurucusu, "Üşüyorum" şiiriyle hafızalara kazınan Türk siyasetinin unutulmaz liderinin hayatı ve mirası.

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Türk siyasetinin en karizmatik ve cesur isimlerinden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının üzerinden geçen yıllara rağmen hala milyonların kalbindeki yerini koruyor. “Üşüyorum” şiiriyle hafızalara kazınan, dik duruşu ve millet sevdasıyla tanınan Yazıcıoğlu, trajik bir helikopter kazasında aramızdan ayrıldı. Peki, Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? İşte, onun mücadele dolu hayatı, siyasi duruşu ve unutulmaz mirası…
Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Muhsin Yazıcıoğlu’nun Hayatı ve Siyasi Kariyeri
Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren okumaya ve fikir hayatına ilgi duydu. Lise eğitimini Sivas’ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne girdi. Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? Üniversite yıllarında Türk milliyetçiliği fikirleriyle tanıştı ve Ülkü Ocakları’nda aktif rol almaya başladı.
Ülkücü Hareket İçindeki Yeri
1970’li yıllarda Türkiye’nin çalkantılı siyasi ortamında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Dönemin en genç liderlerinden biri olarak dikkat çekti. 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında tutuklandı ve MHP davası kapsamında yargılandı. Cezaevinde geçirdiği yıllar, onun düşünce dünyasını daha da derinleştirdi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Siyasi Mücadelesi
1990’lı yıllarda siyasete yeniden atılan Yazıcıoğlu, 1993’te Büyük Birlik Partisi (BBP)’yi kurdu. Parti, Türk-İslam ülküsünü savunan bir çizgide siyaset yaptı. Yazıcıoğlu, “Ordu gözbebeğimizdir, ancak namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam” sözleriyle demokrasiye olan bağlılığını her fırsatta vurguladı.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun Duruşu ve Sözleri
Yazıcıoğlu, Türk siyasetinde “dik duruş” denilince akla gelen ilk isimlerdendi. İşte onu farklı kılan bazı özellikler:
Darbelere Karşı Tavrı: 28 Şubat sürecinde “Postmodern darbeye boyun eğmeyeceğiz” diyerek direnişin simgesi oldu.
Halkla İlişkisi: Köy köy, kasaba kasaba gezerek Anadolu insanının sorunlarını dinledi.
Şiirleri ve Hitabet Yeteneği: “Üşüyorum” şiiri, sevenleri tarafından hala ezbere bilinir.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun Helikopter Kazası ve Vefatı
25 Mart 2009’da, Yerel Seçim çalışmaları için Kahramanmaraş’tan Yozgat’a gitmek üzere kiraladığı helikopter, Göksun-Keş Dağı civarında düştü. Kazada Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişi daha hayatını kaybetti.
Arama Çalışmaları ve Bulunuşu
Kazanın ardından başlatılan arama çalışmaları 3 gün sürdü. En sonunda Keş Dağı’nın karlı zirvelerinde helikopterin enkazına ulaşıldı. Yazıcıoğlu’nun “Üşüyorum” şiiri, sevenleri tarafından bu acı olayla özdeşleştirildi.
Cenaze Töreni ve Türkiye’nin Yası
31 Mart 2009’da Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine yüz binler katıldı. Türkiye, sevilen liderini gözyaşlarıyla uğurladı.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun Mirası
BBP, onun fikirlerini yaşatmaya devam ediyor.
İsimi, okullara, caddelere ve camilere verildi.
“Üşüyorum” şiiri, Türk edebiyatının en dokunaklı eserlerinden biri olarak hatırlanıyor.
Muhsin Yazıcıoğlu kimdir? sorusunun cevabı, onun millet sevdalısı, dik duruşlu ve samimi kişiliğinde saklı. Bugün, aramızdan ayrılışının 16. yılında bile fikirleri ve mücadelesiyle anılıyor.
“Üşüyorum, kapama gözlerini,
Bırak beni, bırak ve git…
Belki hala ümit vardır,
Gidenlerin dönüşünde.”
World of Türkiye haberleri için hemen tıklayın!