Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
reklam
reklam

Türk Eğitim Derneği’nden ”Öğrenme Mühendisliği” Teması, Konu: Yapay Zeka

Türk Eğitim Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen 6. Uluslararası Eğitim Forumu, “Öğrenme Mühendisliği” temasıyla gerçekleştirildi. Arizona Eyalet Üniversitesi Öğrenme Mühendisliği Enstitü Direktörü Punya Mishra’nın konuşmacı olduğu etkinliğe Ankara Valisi Vasip Şahin ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da katıldı. Pehlivanoğlu, dijital dönüşüm çağında insan merkezli sistemlerin önemine vurgu yaparak, bu dönüşümün nesnesi değil, öznesi olmamız gerektiğini ifade etti.

Türk Eğitim Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen 6. Uluslararası Eğitim Forumu,

Türk Eğitim Derneği  tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Eğitim Forumu, Ankara’da TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Ata Sahne’de gerçekleşti. Bu yılki forumun teması “Öğrenme Mühendisliği” olarak belirlendi ve alanında dünyanın önde gelen akademisyenleri forumda bir araya geldi.

Öğrenme Mühendisliği Temasıyla Alanında Uzman Konuşmacı

Forumun açılışında Arizona Eyalet Üniversitesi Öğrenme Mühendisliği Enstitü Direktörü Punya Mishra, “Öğrenme Mühendisliği” konusu üzerine önemli sunumlar yaptı. Mishra, öğrenme süreçlerinin teknolojik dönüşüm ile nasıl şekillendiğini katılımcılarla paylaştı.

Ankara Valisi ve TED Genel Başkanı da Forumu İzledi

  1. Uluslararası Eğitim Forumu’na Ankara Valisi Vasip Şahin ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da katıldı. Etkinlikte eğitim alanındaki gelişmeler ve dönüşüm süreçleri detaylı şekilde ele alındı.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’ndan Dönüşüm Vurgusu

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, 2008 yılından beri farklı temalarda uluslararası eğitim forumları düzenleyerek eğitim bilincini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Pehlivanoğlu, dijital devrim ve yapay zeka çağında insanların dönüşümün öznesi olması gerektiğine dikkat çekerek, “Artık eşit değiliz. Ya makinelerin hizmetkârı oluruz ya da insan merkezli sistemlerin kurucusu. Bu, geçmişimize ve geleceğimize karşı sorumluluğumuzdur” dedi.