Türkiye’nin savunma sanayii, kendi sınırlarını aşarak dünya sahnesinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu başarının öncüsü olan Baykar Bayraktar TB2, Afrika kıtasında Mali ordusunun envanterine katılarak terörle mücadelede önemli bir rol üstleniyor.
GELİŞMİŞ TEKNOLOJİSİ ÜRÜNÜ: BAYRAKTAR TB2
Baykar Bayraktar TB2, keşif ve istihbarat görevlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış, orta irtifa ve uzun havada kalış süresine sahip bir insansız hava aracıdır. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisiyle donatılmış olan bu araç, tamamen otonom taksi, kalkış, normal seyir ve iniş yeteneklerine sahiptir.
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA GÖREVDE
Baykar Bayraktar TB2, 300.000 saatten fazla uçuş deneyimiyle Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılından bu yana aktif olarak kullanılmaktadır. Türkiye’nin yanı sıra Katar, Ukrayna ve Azerbaycan gibi ülkelerde de görev yapmakta olan Bayraktar TB2, hava üstünlüğünü ve operasyonel kabiliyetini sahada kanıtlamıştır.
İHRACAT BAŞARISI VE EKONOMİYE KATKISI
Baykar, 2003 yılından bu yana gerçekleştirdiği İHA Ar-Ge çalışmalarıyla, gelirlerinin büyük bir kısmını ihracattan elde etmektedir. 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2022’de 1.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Bayraktar TB2 için 32 ülke, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 8 ülke ile ihracat anlaşmaları imzalanmıştır.
BAYRAKTAR TB2’NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
18,000 Feet Operasyonel İrtifa
27 Saat Maksimum Havada Kalış Süresi
Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi
GPS Bağımsız Dahili Sensör Füzyonu İle Seyrüsefer
25,000 Feet Maksimum İrtifa