WOTTV E-DERGİ
DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2152558-0,04%
2024 İstanbul Sivas Hızlı Tren Bilet Fiyatları! İstanbul Sivas Hızlı Tren Ne Kadar? İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Sefer Saatleri Nedir, Kaç Saat Sürüyor?
  • World of Türkiye
  • Gündem
  • 2024 İstanbul Sivas Hızlı Tren Bilet Fiyatları! İstanbul Sivas Hızlı Tren Ne Kadar? İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Sefer Saatleri Nedir, Kaç Saat Sürüyor?

2024 İstanbul Sivas Hızlı Tren Bilet Fiyatları! İstanbul Sivas Hızlı Tren Ne Kadar? İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Sefer Saatleri Nedir, Kaç Saat Sürüyor?

İstanbul ile Sivas arasındaki ulaşımı hızlandıran İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ilk seferi büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bu yeni hattın açılmasıyla birlikte seyahat süresinde ciddi bir kısalma sağlanırken, vatandaşlar tarafından merak edilen sefer saatleri ve bilet fiyatları da belli oldu.

8 Mayıs 2024 10:32
2024 İstanbul Sivas Hızlı Tren Bilet Fiyatları! İstanbul Sivas Hızlı Tren Ne Kadar? İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Sefer Saatleri Nedir, Kaç Saat Sürüyor?
0

BEĞENDİM

İstanbul Sivas Hızlı Tren Kaç Saat Sürüyor?

İstanbul-Sivas arası seyahat, daha önce otobüsle yaklaşık 13 saat 50 dakika sürerken, artık aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı sayesinde bu süre önemli ölçüde azaldı. İlk seferin düzenlenen törenle başlamasıyla birlikte, seyahat süresi 7 saat 8 dakikaya indi.

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Sefer Saatleri Nedir?

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın ilk seferi sabah 08.40’ta gerçekleşti. Söğütlüçeşme İstasyonu’ndan kalkan ilk tren, yolcular tarafından büyük ilgi gördü. Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler’in yanı sıra bazı AK Parti milletvekilleri de katıldı.

Hızlı Tren Hattı Hakkında Detaylar

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda kullanılan setler 483 yolcu kapasitesine sahip. Ekspres aktarmasız yüksek hızlı tren, İstanbul’dan 08.40’ta hareket ederek Sivas’a 15.58’de varacak. Sivas’tan ise 13.00’te hareket edecek trenler, İstanbul’a 20.08’de ulaşacak. İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakika sürecek. Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te duracak.

Yüksek Hızlı Tren İşletmeciliğinde Türkiye’nin Yeri

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, demir yollarının Türkiye için ekonomik, sosyal ve stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Boyraz, 2002’den beri demir yollarının devlet politikası olarak ele alındığını ve bu alanda ciddi yatırımlar yapıldığını vurguladı. Türkiye’nin hızlı tren işletmeciliği konusunda dünyada 8’inci, Avrupa’da ise 6’ncı sırada yer aldığını ifade etti.

İstanbul Sivas Hızlı Tren Bilet Fiyatları Ne Kadar?

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın açılmasıyla birlikte bilet fiyatları da merak konusu oldu. Ancak bu konuda henüz net bir bilgi verilmedi. Yolcuların hızlı tren hattına olan ilgisi, açılış gününden itibaren yoğun oldu ve bu yeni ulaşım imkanından faydalanmak isteyenlerin sayısı giderek artıyor.

İstanbul ile Sivas arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, hem zaman tasarrufu sağlayacak hem de daha konforlu bir seyahat imkanı sunacak gibi görünüyor. Bu yeni hattın hayata geçirilmesiyle birlikte, İstanbul ile Sivas arasındaki bağlantı daha da güçlenmiş oldu.

İlknur Şayir

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.